Masterclass: Leidinggeven aan vernieuwing

Voor leiders met lef

De masterclass Leidinggeven aan vernieuwing helpt leidinggevenden en projectleiders met de nodige theoretische bagage en praktische ervaringen die direct toepasbaar zijn in de eigen werkomgeving.

Het programma bied je de kans om in 8 dagen samen met 2 vaste docenten, bevlogen gastsprekers en de andere deelnemers de meest relevante inzichten concreet toe te passen op je eigen opgaven.

Blok 1 Strategie

Tijdens deze 2 dagen gaan we in op hoe je tot de beste vernieuwingsstrategie komt, welke elementen daarin belangrijk zijn, en hoe je dit presenteert aan de organisatie. Met verschillende modellen en theorieën krijg je inzicht in de strategieën die behulpzaam zijn voor jouw organisatie.

Blok 1 Sturing

Vaak wordt vernieuwing op dezelfde manier gestuurd als op de bestaande processen. Omzet/budget min kosten, wat levert het op in geld. We nemen je mee in andere vormen van sturen gericht op vernieuwing, laten je spelen met dashboards, en kijken wat het betekent als je moet sturen over organisatiegrenzen heen.

Blok 1 Cultuur

Iedereen wil vernieuwen en voorsprong ontwikkelen toch?! Vast, maar niet iedereen gelooft waar jij in gelooft, wordt door hetzelfde gemotiveerd en is niet altijd rationeel. Je leert wat relevant is op dit gebied, experimenteert hoe dit speelt in jouw eigen context, en krijgt inzicht in hoe jouw gedrag daarin bepalend is.

Blok 1 Opschaling

Een geslaagd initiatief of pilot. Nu is de uitdaging om het te verbreden en het niet te laten vereenzamen in een hoek van de organisatie. Opschalen blijkt een andere tak van sport met andere regels. Welke dat zijn, vormt het thema van dit blok.

Programma

Het programma bestaat uit 4 blokken van 2 aaneengesloten dagen met telkens de combinatie van theorie, praktijk en reflectie voor een optimale toepassing en leerervaring tijdens de masterclass.

Wat je leert

Je leert een strategie te ontwikkelen, de juiste KPI’s en ROI’s te gebruiken, anderen en jezelf in beweging te krijgen, een implementatieplan te ontwikkelen en op te schalen.

Module opzet

Iedere module is opgebouwd rond real life role plays, theoretische inzichten, inbreng van eigen casuïstiek en aandacht voor persoonlijke ontwikkeling.

Voor wie

Deze masterclass is voornamelijk geschikt voor (midden)managers en projectleiders die in hun organisatie een opgave hebben op het gebied van vernieuwing of innovatie.

Wat je krijgt

Je krijgt tools en modellen die je kunt gebruiken in de praktijk, inzichten in jezelf en een intern netwerk van andere vernieuwende leiders waarvan en met wie je kunt leren.

Locatie

De masterclass wordt gehouden op onze mooie vergaderlocatie De Hooiberg in Oudewater. Adres: Ruige Weide 13a 3421 TH Oudewater.

Investering

De totale investering bedraagt €3.500 euro exclusief BTW voor het 8 dagen durende programma. Dit is inclusief koffie/thee/lunch exclusief eventuele overnachtingskosten.

Docenten

Deze 8 daagse masterclass zal begeleid worden door 2 vaste docenten die beide hun jarenlange ervaring hebben opgedaan in het werkveld van organisaties en vernieuwing.

Francine Lameris

Organisatie adviseur

Francine adviseert, coachten traint leidinggevenden met actuele organisatie- en professionaliseringsvraagstukken. Op basis van sociaalwetenschappelijke inzichten uit de bedrijfseconomie en (neuro)psychologie en haar ervaring onderzoekt zij wat werkt in de specifieke context.

Jethro Hardeman

Innovatie adviseur

Jethro begeleidt als innovatie adviseur (zorg) organisaties bij het vernieuwen van hun diensten, producten en cultuur. Hij onderzoekt en bespreekt de effecten van technologische innovaties op mens en maatschappij.

© 2020 Fronton Advies
Realisatie zichtbaarzijn.nl